BRANDBEVEILIGING

SIJF installeert brandbeveiliging voor woningen, maar ook volledige branddetectie systemen voor KMO’s en industriegebouwen. Onze branddetectie voldoet aan alle strenge wettelijke normen en wij werken uitsluitend met BOSEC-gekeurde producten.

BOSEC GARANTIELABEL
Het BOSEC merk is een keurmerk die meer dan 25 jaar geleden werd ingeleid door fabrikanten, installateurs, de overheid, brandweerlieden en verzekeringen. Aanvankelijk alleen bedoeld om de zogenaamde actieve brandbeveiliging te garanderen, maar omvat vandaag alle soorten bescherming.

KOPPELING MET ALARMSYSTEEM
Alle brand detectoren van onze brandbeveiliging kunnen worden gekoppeld aan een nieuw of bestaand alarmsysteem. Ook de installatie van gas- en CO-detectoren behoort tot de mogelijkheden.

AUTONOME DETECTOREN
Autonome detectoren werken op batterijen en zijn eenvoudig te installeren. Wij bieden ook autonome detectoren aan die in een bedraad of draadloos in een netwerk kunnen worden verbonden.

 • Optische detectoren
  Deze rookmelders gebruiken een lichtsignaal dat door de rook wordt verstrooid en zo het alarm doet afgaan. De melders detecteren snel een beginnende brandhaard.
 • Thermische detectoren
  Deze brandmelders reageren op de temperatuurstijging die een brand veroorzaakt en zijn heel geschikt voor keukens en garages, waar rookmelders vaak een vals alarm geven.
 • Koolmonoxide detectoren
  Koolstofmonoxide (CO) is onzichtbaar en kan je niet ruiken of voelen. Een CO-melder waarschuwt je tijdig bij de aanwezigheid van koolmonoxide. Want bij hoge concentraties raak je bewusteloos en kan je sterven.

Onze detectoren voldoen aan de Belgisch-Europese norm NBN EN 14604 en alle melders zijn ook CE-gekeurd volgens de Europese vereisten. Bovendien verkopen wij alleen rookmelders die voorzien zijn van een lithium-batterij met een levensduur van minimaal 5 jaar, zoals de Belgische wetgeving dat voorschrijft.

DETECTOREN IN EEN NETWERK
Detectoren kunnen ook in een bedraad of draadloos netwerk worden verbonden. Als één detector rook of brand detecteert, dan laat die alle andere alarmen afgaan. Zelfs onze autonome detectoren kunnen draadloos met elkaar worden verbonden.

EEN BRANDCENTRALE NODIG?
Voor sommige gebouwen zijn er strengere regels en is een conventionele of adresseerbare brandcentrale vereist. Bij een brandcentrale komen alle signalen van rookmelders, warmte detectoren en en manuele brandmelders samen. Bij de installatie van een adresseerbare brandcentrale is elke detector zelfs individueel traceerbaar. Welke brandcentrale het meest geschikt is, hangt af van de omvang van het systeem. Volgens de risicoanalyse kiezen wij voor u de juiste oplossing.

Wenst u persoonlijk advies voor brandbeveiliging of rookmelders in uw woning of bedrijfsgebouw? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte.

CONTACTEER ONS VANDAAG NOG
brandbeveiliging

Enkele tips om uw woning te beveiligen

 • Sluit altijd uw woning wanneer u vertrekt.
 • Geef uw woning een bewoonde indruk wanneer u er niet bent.
 • Verstop uw sleutels nooit onder de deurmat of in een bloempot.
 • Hang uw naam en/of adres niet aan uw sleutels.
 • Programmeer uw adres niet als ‘thuis’ in de GPS van uw wagen.
 • Zet uw dure spullen zoals een computer of camera uit het zicht.
 • Hou een inventaris bij van al uw dure spullen en hun serienummer.
 • Plaats de verpakking van dure aankopen niet zichtbaar op de stoep.
 • Deel geen berichten over uw reisplannen op social media.
 • Vraag uw buren of familie om een oogje in het zeil te houden.

Bent u voor lange tijd op reis of afwezig? Dan kan je de politie vragen om uw woning in de gaten te houden.

Contacteer ons voor meer tips of een gratis risicoanalyse.

Top