Rookmelders verplicht in alle huurwoningen

maart 18, 2019 inbraakbeveiliging

rookmelders

Wist je dat er in België jaarlijks zo’n 12.000 (!) woningbranden zijn met 120 doden als gevolg? Bovendien sterven twee op drie slachtoffers door verstikking in hun bed. Rook is donker, snel, heet en giftig. Met rookmelders heb je 4x meer kans om een brand te overleven.

Sinds 1 januari 2019 is de installatie van rookmelders ook verplicht in alle huurwoningen. De wetgeving voorziet dat er minstens 1 rookmelder per verdieping geïnstalleerd dient te worden, maar het is aanbevolen om ook in de living en op elke slaapkamer een rookmelder te installeren.

Neem geen risico en installeer rookmelders in uw woning! Meer informatie over rookmelders vind je hier.

Meer informatie over de wetgeving rond rookmelders kan je hier vinden.