Een slimme IP camera, wat is dat nu precies?

april 11, 2019 inbraakbeveiliging

camerabewaking

Terwijl het voor ons evident is, weten veel mensen niet wat een slimme IP camera is of wat ze te bieden hebben. Een slimme camera is een IP camera met geïntegreerde intelligentie of waarbij intelligente software gekoppeld is via een server. Dit laat toe om beelden automatisch te analyseren en actief een melding te krijgen bij een gebeurtenis.De meest gekende toepassing van slimme camera’s is natuurlijk de herkenning van nummerplaten. Maar slimme camera’s kunnen ook gebruikt worden om het aantal klanten in uw winkel of het aantal voertuigen op uw parking te tellen.

Een slimme camera kan ook detecteren wanneer iemand een bepaald gebied in het beeld zou betreden en zo zelfs uw alarmsysteem hierover informeren. Meer nog, ze zijn zelfs in staat om gezichten te herkennen en verdacht gedrag te detecteren.

Benieuwd hoe slimme camera’s ingezet kunnen worden in uw bedrijf?